Yogavakantie Frankrijk 2016

Ontspannen op een verstilde plek én genieten van het goede Franse leven

Data: 27 augustus t/m 3 september 2016
Locatie: landgoed La Bòria de Salères, Brandonnet (Frankrijk)
Bestemd voor: Iedereen, met of zonder yoga-ervaring, die een week wil ontspannen met dagelijkse Dru Yoga lessen
Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 12
Vroegboek korting : Bij boeking voor 27 mei krijg je €50,- korting!

image-1Doel van deze week is om elke dag te ontspannen in rustige dru yogalessen, tijd te hebben voor jezelf en te genieten van het goede leven van Frankrijk.

Het thema van de yogalessen is: Stilte ervaren.

Laat de alledaagse hectiek een weekje los en ervaar de stilte in jezelf door zachte dru yoga bewegingen en rustige meditatie. De yoga lessen worden zoveel mogelijk buiten gegeven met uitzicht over de heuvels van de Aveyron, een plek waar de tijd heeft stil gestaan en waar nog een overweldigende stilte heerst. In deze week volg je dagelijks twee yogalessen van geregistreerd dru yoga docent Marleen Slagt.

Er is natuurlijk ook ruimte voor vrolijkheid en gezelligheid. We beginnen de week (zondag) met het jaarlijkse dorpsfeest van het nabijgelegen dorpje Brandonnet. Er is veel vrije tijd waarin je op pad kunt gaan of heerlijk kunt relaxen bij het zwembad. In de omgeving zijn een aantal leuke stadjes, interessante musea en veel mogelijkheden om te wandelen. 

landhuis Je bent te gast bij Mariëlle en haar man José op hun prachtige landgoed La Bòria de Salères. Zij zorgen dat ’s ochtends het ontbijt klaarstaat en dat we ’s avonds samen genieten van heerlijke lokale gerechten en een glas wijn uit de regio: op zijn Frans aan een lange tafel. image-1

 

Wil je meer weten?

- Bekijk hier het programma van de yogavakantieweek 2016
- Prijzen
- Lees meer over landgoed La Bòria de Salères
- Informatie over Brandonnet en omgeving
- Reismogelijkheden
- Reserveren en aanmelden
- Ervaringen

Geïnteresseerd?
Heb je zin om een week te genieten van de combinatie yoga en vakantie in Zuid Frankrijk? Schrijf je in via druworks4u@yahoo.com of bel Marleen (06 23 72 56 87).

Programma Yogavakantie Frankrijk 2016

Zaterdag : Dag van aankomst
Vanaf 18.00 uur maken we kennis met elkaar en genieten we van onze eerste Franse maaltijd samen. Daarna geeft Marleen een korte yogales om even helemaal te ontspannen na een lange reis.

Zondag
Elke laatste zondag van augustus is er dorpsfeest in Brandonnet! Een feest in de middag met volop eten, muziek, dans en spel. Heel leuk om een keer mee te maken. Deze dag is er alleen 's morgens een yogales.

Maandag t/m vrijdag

fruitschaal We beginnen de dag met een yogales van 1,5 uur. Daarna ontbijten we samen.
Tot het eind van de middag ben je vrij om je tijd zelf in te vullen.
Om 17.00 uur is er opnieuw een yogales van een uur, waarna we weer worden verwend door Mariëlle en José met een heerlijk diner.
De avonden zijn vrij te besteden. Ook dan biedt het landgoed veel: er kan buiten een vuur gemaakt worden, bij slecht weer is het heerlijk relaxen bij de open haarden, je kunt muziek maken of tijdens een heldere nacht naar de schitterende sterrenhemel kijken. Er zijn boeken, bordspellen, dvd’s enzovoort. En wil je nog meer ontspanning, dan kun je bij Marleen een massagesessie boeken. openhaard
Excursie

Wij organiseren een excursie, inclusief locale lunch naar een stadje of natuurgebied in de buurt. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening. Bij terugkomst is er weer een yoga/meditatieles, gevolgd door een lichte maaltijd.

Zaterdag
Na het ontbijt zit de vakantieweek er op en nemen we weer afscheid van elkaar.

Prijzen

De deelnemers kunnen verblijven op de zolder etage of in de aparte slaapkamers van het hoofdgebouw L’Ostal; de maaltijden worden dan voor hen verzorgd.
Een andere mogelijkheid is het huren van de zelfstandige bijgebouwen Sécadou (max. 2 personen) of Fénilh (max. 5 personen) waarbij dan zelf voor de maaltijden gezorgd moet worden; indien gewenst kan worden deelgenomen aan de maaltijden op de boerderij die dan apart verrekend worden. Bij het huren van de huisjes dient voor het yoga pakket apart ingetekend te worden, dit geeft echtparen of groepjes de gelegenheid om te komen zonder dat iedereen aan de yoga hoeft deel te nemen.

Bij verblijf in het hoofdgebouw L’Ostal de Salères bedragen de kosten voor deze yoga week per persoon:

Bij het huren van de zelfstandige bijgebouwen Sécadou en Fénilh, elk met badkamer en keuken, bedragen de kosten:

Niet inbegrepen in deze reissom:

Overig:

Landgoed La Bòria de Salères (Brandonnet)

Historie
Deze voormalige boerderij dateert uit eind 17e eeuw en is een typisch voorbeeld van een kleinschalig boerenbedrijf in de heuvels van de Aveyron. Dit gebied maakt geografisch nog deel uit van het Massif Central. De boerderij is gebouwd naast een (nog actieve) waterbron. De boerderij ligt bovenop een heuvel met een schitterend uitzicht over de vallei van de rivier de Aveyron en het dorpje Brandonnet.
De bouwstijl is typisch voor de regio. In die tijd werden uitsluitend materialen die in de regio beschikbaar waren gebruikt voor de bouw. De muren zijn opgebouwd uit massief granieten blokken en de daken zijn gemaakt van met de hand geslagen leistenen die heel precies op de zware houten dakconstructie worden geplaatst.

Tijdens de grote storm van 1982 is een reusachtige boom op het woonhuis gevallen waardoor het dak, de voorgevel en enkele muren werden verwoest. Op dat moment was de boerderij nog in gebruik, daarna is het landgoed als Ruïnes de Salères bekend gaan staan.

Het huis nu

landhuis Mariëlle en José kochten het landgoed in 2007. Vanaf dat moment zijn zij met de kennis van lokale ambachtslieden gestart met de restauratie van de boerderij. De oorspronkelijke stijl is zoveel mogelijk behouden en er is vooral gewerkt met originele materialen uit de regio.
Inmiddels is de Ostal de Salères, het oorspronkelijke woonhuis, gereed. De voormalige estacada (stal) en de granja (schuur) zijn omgebouwd en geïntegreerd met het woonhuis, zodat een schitterend geheel is ontstaan.
De indeling van het huis
De begane grond bestaat uit de prachtige entree, de salon en de estacada, die is omgetoverd tot een grote en sfeervolle woonkeuken. Op de 1e verdieping bevindt zich de pièce à vivre. Bij slecht weer worden hier de yogalessen gegeven en je kunt hier overdag en ’s avonds rustig bij de open haard ontspannen. De slaap- en badkamers zijn verdeeld over de eerste verdieping en de zolderetage.
image-1





Slaapkamers eerste verdieping
image-1 Hier bevinden zich twee tweepersoonskamers. Deze kamers delen een badkamer. De ene kamer heeft een bed van 160 x 200 cm; in de andere kamer staat een bed van 140 x 190 cm. Beide kamers kunnen ook als eenpersoonskamer worden gebruikt.
Slaapgelegenheid zolderetage
De zolderetage bevat een complete badkamer en drie ruimtes die in elkaar over lopen / in elkaars verlengde liggen. Deze ruimtes zijn geen afzonderlijke kamers; je loopt dus door een ruimte als je naar een volgende ruimte gaat. In iedere ruimte staan twee eenpersoonsbedden.

Alle bedden zijn voorzien van goede en comfortabele matrassen. Bekijk de foto’s voor een impressie van de slaapgelegenheden.

Foto’s eerste verdieping

image-1 image-1 image-1

Foto’s zolderetage

image-1 image-1 image-1 image-1

Sinds dit jaar hebben we ook de beschikking over La Tour Sécadou de Salères en Lo Fénilh de Salères.

La Tour Sécadou de Salères

image-1 Deze toren waarin vroeger kastanjes boven vuren werden gedroogd is volledig gerestaureerd en omgebouwd tot een woontoren van ca. 40m2 verdeeld over drie etages. De Sécadou is geschikt voor bewoning door max. twee personen.
Op de begane grond bevindt zich de keuken met koelkast en elektrische kookplaat en een aparte badkamer met douche en toilet. Op deze etage is tevens een kleine technische ruimte met alle regel elektronica voor het
zwembad. Op de eerste etage is de woonkamer met bank en fauteuil te vinden; er is een klein balkon met schitterend uitzicht over de Aveyron vallei. Op de knusse zolder etage zijn vervolgens de twee slaapplaatsen te vinden. Al met al een gezellig verblijf voor twee personen.
Sécadou is ruimschoots voorzien van eigen beddengoed en handdoeken.
Naast de Sécadou ligt het zwembad, de pizza oven en het abri waaronder gegeten kan worden.
In het hoofdgebouw bevinden zich biljart, tafeltennistafel, beamer met blu-ray/dvd en wasmachine.

Lo Fénilh de Salères

De voormalige hooischuur van Salères is volledig gerestaureerd en omgebouwd tot een gezellige vakantiewoning van ca. 76m2 verdeeld over twee etages. Fénilh is geschikt voor bewoning door max. vijf personen.
Op de begane grond bevindt zich de woonkamer met keuken, voorzien van koelkast en inductie kookplaat. Verder zijn op deze etage de badkamer met douche en toilet te vinden, en onder de trap een bergruimte.
image-1
Op de eerste etage bevinden zich de drie slaapkamers. Een grote slaapkamer met dubbel bed (of twee eenpersoonsbedden) en een balkon met uitzicht over de vallei; een tweede slaapkamer met eveneens een dubbel bed (of twee eenpersoonsbedden); en een kleine slaapkamer met eenpersoonsbed.
Rondom Fénilh zijn terrassen te vinden zodat op elk moment van de dag van de zon en de natuur genoten kan worden.
Fénilh is ruimschoots voorzien van eigen beddengoed en handdoeken.
Over het toegangspad is het ca. 100m lopen naar het zwembad en het terras met trampoline. In het hoofdgebouw bevinden zich biljart, tafeltennistafel, beamer met blu-ray/dvd en wasmachine.


Brandonnet en omgeving

image-1 image-1 image-1

image-1 image-1 image-1

Je kunt rondom en in het huis heerlijk vertoeven of ontspannen bij het zwembad. In de directe omgeving kun je eindeloos wandelen of een tocht per paard maken.

Maar er is meer te doen en te bezichtigen in de omgeving van Brandonnet, zoals:

Enige links met informatie over de regio:

Reismogelijkheden

Er zijn diverse opties, klik hier voor meer informatie.

Reserveren en aanmelden

Reserveren
Je kunt je inschrijven door dit formulier in te vullen, en (gescand) per mail te sturen naar druworks4u@yahoo.com. Vermeld bij deze reservering je voorkeur voor een kamer (een- of tweepersoons, 1e etage of zolder).
Je krijgt per omgaande bericht over de beschikbaarheid van de kamer van je keuze.
Wil je eerst informatie over de beschikbaarheid van je kamerkeuze, dan kun je natuurlijk bellen, mailen of je vraag stellen via het contactformulier.
Let op: deze inschrijving is nog geen definitieve aanmelding!

Definitieve aanmelding
Je maakt je aanmelding definitief door het overmaken van een aanbetaling van € 200,- per persoon op bankrekening NL70 RABO 0367 0494 14, t.n.v. M.E. Slagt, Wageningen. Het dan nog resterende bedrag dient uiterlijk vier weken voor aanvang van de vakantie te zijn voldaan.

Vroegboek korting
Bij boeking voor 27 mei krijg je €50,- korting.

Algemene voorwaarden
Lees meer over annulering, aansprakelijkheid en dergelijke in onze algemene voorwaarden.

Ervaringen van deelnemers

In juni 2015 namen wij deel aan de yogaweek in Frankrijk, georganiseerd door Marleen onze dru-yoga docente en Mariëlle en José, eigenaren van het verblijf. Een mooie oude boerderij met bijgebouwen, opgeknapt in stijl, sfeervol en van alle moderne gemakken voorzien. Gelegen op een prachtige locatie, een heuvel met uitzicht op het dal waar zich ook het meest dichtbij gelegen dorpje Brandonnet bevindt.

Elke dag begon met een yogasessie van zo’n anderhalf uur, aan het eind van de middag volgde dan de tweede sessie. Yoga verbonden als het is met de natuur, de omgeving, onze oorsprong, kan niet beter tot haar recht komen dan op deze plek. Buiten op het gras, uitzicht op het dal, dichtbij een paar nieuwsgierige koeien en dan je oefeningen doen.

Bij dit alles drie keer per dag, meestal buiten, mooi gedekte tafels met daarop heerlijke gerechten uit de streek. Wat wil je nog meer?

Daarnaast hebben we een aantal mooie wandelingen gemaakt, zijn een dagje met de trein naar Toulouse geweest en een keer naar de weekmarkt in Villefranche de Rouerge. Een dagje luieren en van de zon genieten kan natuurlijk ook en wordt extra aantrekkelijk door het aanwezige zwembad.

Kortom een echte aanrader, Joke.